dissabte, 29 de maig de 2010

Els cultes cargo

Durant la segona guerra mundial va haver-hi un gran desplegament de tropes, bases militars i aviació a les illes del sudoest Pacífic, tant per part de l'exercit americà com de l'exercit japonès, amb la consegüent arribada de provisions i carregament militar. Els habitants d'aquestes illes van observar amb gran interès aquest desplegament tecnològic, per a ells inusitat. Quan la guerra va acabar, el desplegament de tropes va acabar, les bases militars van tancar i el flux de provisions es va acabar.

En un intent d'atreure l'arribada de provisions, alguns habitants d'aquestes illes van començar a fer pràctiques rituals com ara construir imitacions de pistes d'aterratge, avions de joguina i a imitar les pràctiques militars que havien observat en el personal militar.


Culte cargo

dimecres, 12 de maig de 2010

Las medidas de ahorro que nunca se aplicaron y las antimedidas que sí se aplicaron

No es habitual en este blog hablar de temas de actualidad, pero hoy haremos una excepción. Rodríguez Zapatero ha presentado una serie de medidas de ahorro para hacer frente a la crisis económica y al aumento de déficit. Como seguramente sabréis, entre estas medidas encontramos:
  • Recorte en el 5% del sueldo de los funcionarios.
  • Congelación de las pensiones.
  • Eliminación de los 2500 eur del "cheque-bebé".
  • Menos ayuda al desarrollo.
  • Rebaja de la inversión pública.
Estas medidas son seguramente necesarias, pero coyunturales y socialmente regresivas en muchos casos. Vienen a apagar un fuego, pero no atajan problemas estructurales del funcionamiento del Estado. Proponemos algunas propuestas de medidas para sanear las arcas públicas que nunca se aplicaron, y seguramente nunca se aplicarán. En cambio, se han aplicado otras antimmedidas que, además de ser socialmente regresivas, merman las arcas del Estado. Veámoslas:

divendres, 7 de maig de 2010

Fem 2 anys

El passat dia 1 d'aquest mes va fer dos anys de la primera publicació d'aquest blog. Per celebrar-ho, renovem el disseny, respectant la gama de colors original. En tot aquest temps hem publicat 138 entrades, amb més ritme al principi, darrerament una mica més espaiades. Destaquem-ne algunes:
Gràcies a tots els que ens heu seguit en algun moment. Intentarem publicar més sovint!