dijous, 15 de gener del 2009

Ignasi Guardans i la no-democràcia dels partits

Recentment s'ha conegut que Artur Mas ha decidit que Ignasi Guardans no torni a ser candidat a diputat al Parlament Europeu, i en el seu lloc ha escollit un tipus que no té cap interés en la política europea. Al marge de les discrepàncies ideològiques que cadascú pugui tenir, s'ha de reconèixer que Ignasi Guardans ha estat un bon diputat europeu: cal recordar les seves actuacions respecte la seguretat aeroportuària, i, de manera més anecdòtica, però també significativa, el seu comportament en l'afer dels actes terroristes a Bombay.

Com és possible que unes institucions tant escassament democràtiques com són els partits polítics (i més en concret, les cúpules dels partits) puguin tenir tant de poder com per a eliminar els pocs diputats que es prenen la feina seriosament, i avantposen l'interés general a l'interés de partit?

Quina feina ens queda als electors? Decidir entre quatre o cinc llistes, confeccionades normalment no pas per al vàlua personal dels candidats, sinó per la dedicació dels candidats als interessos del partit?

1 comentari:

Anònim ha dit...

No se a qui mes enviar això:
Sr. Guardans espero el millor per voste.
No se si sería tan amable de fer arribar això a on sigui:
Els ciutadans ens hauriem de tenir informació de les empreses que estan apunt de tancar i buscar candidats que les puguin portar,.
de moment diuen que se'n tancaran un 17 per cent...
Senyors, els joves estan molt desorientats i necessiten les pymes.Es molt important per catalunya.
M.B (687404783)